Hoppa till sidans innehåll

Masters, seriespel & NM

09 NOV 2016 08:51
I helgen spelades det seriesammandrag i Backahallen div. 1 Norra, första gången i Örebro på ett bra tag. Damlagets Oliva Malm och Sofia Höglund levererade även dem fast i Stockholm.
  • Uppdaterad: 11 NOV 2016 11:52

Oliva Malm gjorde ett bra Masters i Näsbypark i helgen och slutade på en andra plats. Masters görs upp i två pooler med fyra i varje, dvs de 8 bästa i sverige. Olivia slutade tvåa i poolen men kriga hem semifinalen, men fick tillslut se sig besegrad i Finalen av Wikander. Men stort Grattis till silvret Olivia!

Sofia Höglund var även hon i Stockholm fast i Salkhallen och spelde nordiska veteranmästerkapen i lag för Sverige. Sofia levererade bra matcher och var med det svenska laget hela vägen till guld. I finalen slog dem Finland, Grattis Sverige och Sofia!

I backahallen spelades hela helgen seriesammandrag där vi mötte Näsbypark på lördagen. En match som var kamp hela tiden. 1-1 efter dubblarna där vi vann en match i matchtiebreak och förlorade en i matchtiebreak. Efter 2:a singeln och 4:e singeln låg vi dock under med 1-3 och en lång uppförsbacke var konstaterad. Men vi gav oss inte! med kniven mot strumpen gick Viktor Arsov in och vann en viktigt 3:e singel med 7-6 7-5 och kvar var Antons 1:a singel mot Solberg. Anton gör en enorm instas när han vänder 2-4 första set till seger 7-5 och andra set var Solberg för bra. Men i det avgörande läget spelar Anton på topp och vinner matchtiebreak.

ÖTK- NPTK 3-3

Söndagen mötte vi TK Hobby, nog med att vi fick jobba i uppförsbacke på lördagen fick vi även på söndagen göra det. Då vi låg under 0-2 efter dubblarna efter en tung förlust för Johansson/Arsov i matchtiebreak. Men denna gång "med kniven mot strupen" krigar vi hem 2.a singeln Gustaf Joachimsson segrar med 7-6 7-6 mot Mathisen och Anders Wermee vinner 4:e singeln i ett matchtiebrak. Gustaf blödde om händerna och Anders hade en viktigt match men också en match mot sin kramp, enormt starkt av våra rutinerade herrar. Viktor Arsov på 3:e singeln får en lärdom och är inte nära i förlust matchen 2-6 2-6 mot Pannula. Även Idag skulle vår toppseddade spelare Anton Johansson få bära avgörande och gör det precis som dagen innan vinner i ett extremt viktigt matchtiebreak.

ÖTK-TK Hobby 3-3

VI visar att vi är med i serien och får med oss två poäng och att det alltid går att vända i tennis!

Vi vill tacka alla funktionärer som hjälpte till under helgen och stödet vi fick från publiken. Utan er hade vi inte klarat detta, Tack!

Tabellen

Skribent: Eric Johansson
Epost: Adressen Gömd

DubbelPartners


Postadress:
Örebro TK - Tennis
Landbotorpsallén 1
70226 Örebro

Kontakt:
Tel: 019331147
E-post: This is a mailto link

Se all info